Почиње „Карловачка берба грожђа”

Манифестација у част бербе грожђа и вина „Карловачка берба грожђа” почиње у петак, а завршава се касно увече у недељу, 8. септембра. Званично отварање грожђебала биће у петак у 20 сати, али ће се већ од 18 сати на централној бини смењивати културно-уметничка друштва „Бранково коло”, „Фолклорика”, „Велико коло” и „Слога”. Од 21 сат наступа бенд „Кило-кило банда”, а од 22 сата певаће легенда домаће рок сцене „Рибља чорба”.
grozdjebal9, fbakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

За музички угођај у дворишту Музеја од 21 час задужени су ди-џејеви Shpeera, Morning Indian и Groover. На тамбурашкој бини, која је уведена лане, од 19.30 до 22.30 свираће тамбурашки оркестри „Марко Нешић” и „Аурелијус”.

У суботу програм почиње у 10 сати у центру позоришном представом за децу „Потрага за благом”. Сат касније на истом месту су дечје радионице, а у 13 позоришна представа „Велика морска авантура”.

На великој бини од 18 сати наступају фолклорни анасмабли „Сремац”, „Васино коло”, „Ђердан” и „Станко Пауновић”. У 20 сати је концерт Великог народног оркестра АКУД-а „Соња Маринковић”, сат касније пева Душан Кострешевић, а од 22 часа Харис Џиновић. На бини у дворишту Музеја музику ће пуштати ди-џејеви Reryz&Dave, Вантиз и Вањања. Од 19.30 сати на тамбурашкој бини наступају полазници Школе тамбуре „Сава Вукосављев”, „Аурелијус” и Зоран Бугарски. За љубитеље позоришта, у Свечаној сали Карловачке гимназије у 20 сати је представа „Ковачи” Баг театра.

Последњег дана грожђебала у 10 сати почиње програм за децу у центру. Од 18 сати на централној бини наступају Ултра Данце и Форце Данце Студио. Комични мјузикл „Киш” у извођењу Alice in WonderBand је у 19 часова, а у 20.15 „Креативни М кутак НС” и хор Vivak Rock. На позоришној бини у Гимназији у 20 сати је представа „Просидба” Паб театра. За крај овогодишњег издања грожђебала певаће „ЈУ група” од 22 сата.

Вожња катамараном

Покрет горана Војводине и ове године пружа могућност домаћем становништву и посетиоцима да се провозају катамараном по Дунаву током грожђебала. Једносатне вожње су у петак и у недељу у 12, 14, 16 и 18 часова. Неопходне су резервације на број телефона 060/088-10-27.

Програм за децу и младе „Нордијско двориште” биће одржан у Еколошком центру „Радуловачки”, Улица митрополита Стратимировића 5, данас, сутра и у недељу од 16 до 20 сати. Ове године тема су викинзи и нордијска култура. Посетиоци ће моћи да се опробају у прављењу грнчарије, укључе у радионице плетења вуницом и хералдике. Предвиђене су и борбе против викинга.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5518
Најновије вести