Подршку за куповину бицикла добиће више од 1.600 Новосађана

Како би се побољшао квалитет ваздуха и смањила загађеност животне средине, Нови Сад је први град у Србији који је издвојио средства за новчану подршку грађанима за куповину бицикла.
bicikl, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Одлуком о буџету Града Новог Сада биће издвојено 8 милиона динара, док ће ребалансом буџета бити издвојено додатних 10 милиона динара.

Подсећамо, субвенционисање куповине бицикла предложило је Удружење грађана “Новосадска бициклистичка иницијатива”, а тај предлог је подржао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић.

Како датум почетка субвенцинисања тренутно није познат, из Градске управе за заштиту животне средине навели су да ће суграђани бити обавештени путем позива на Интернет страници Градске управе и путем медија.

Пријављивање за субвенције ће бити могуће путем апликације на Интернет станици Градске управе за заштиту животне средине, где ће се налазити сви неопходни обрасци и информације

Када Правилник о условима и начину пружања подршке за набавку бицикла као еколошки прихватљивог транспорта ступи на снагу, биће расписан Јавни конкурс за избор Удружења, који ће је реализовати, а који ће даље расписати Јавни позив за подршку набавке бицикла у сарадњи са Градском управом за животну средину.

Пријављивање за субвенције ће бити могуће путем апликације на Интернет станици Градске упрае за заштиту животне средине, где ће се налазити сви неопходни обрасци и информације. Грађани који се нађу на ранг листи, нови бицикл ће моћи да купе у свим продавницама на територији Републике Србије у којима се добијају фискални и готовинки рачуни на име изабраног лица, као доказ којим ће се правдати куповина бицикла.

Д. Андулајевић

 

Борис Белич
05.04.2021 • 13:39
Јефтинији без подршке
EUR/RSD 117.1996
Најновије вести