Погледајте тренутак рушења култне дискотеке Точак

Репортер Дневника данас је забележио тренутак рушења култне новосадске дискотеке „Точак“ која је некадa било једно од најпопуларнијих места за излазак.
е
Фото: Youtube Printscreen

У „Точку“ су се нису проводили само Новосађани, већ су се скупљали и гости из читавог региона, уз музику која је била нешто „лакша“ и мало више у поп нотама него у тадашњој супарничкој „Ђави“.

"Точак" је отворен 1961. године, и испрва је био само ресторан. Име је добио јер се налазио на тада једином путу који повезује Београд и Нови Сад. Држао га је Павле Галић познатији као Паја Точак.
Чувени Миле Пица (Милорад Стошљевић) откупио га је 1982. године, и простор претворио у дискотеку која је радила све до распада старе Југославије.

Овде су своје прве наступе имал Лепа Брена и оркестар "Слатки грех", хрватска група "Магазин", Неда Украден, Харис Џиновић, "Рибља чорба", "Прљаво казалиште", Дорис Драговић, Арсен Дедић, Зафир Хаџиманов и многи други.

Р. Д.

Jednostavno Gore
23.05.2022 • 05:57
Petrovaradin osvajaju doseljenici. Ruše i razaraju sve stare kuće i grade paviljone.
НС ДУНАВ
23.05.2022 • 12:32
Још једно здање које нас је чинило НОВОСАЂАНИМА је отишло у прошлост. Све што је имало "душу" нестаје. "Хвала" вам "новосађани" !
EUR/RSD 117.3460
Најновије вести