Појачана контрола непрописног одлагања комуналног отпада

НОВИ САД: Од како су снагу ступиле измене Одлуке о одржавању чистоће, које предвиђају веће новчане казне, Градска управа за инспекцијске послове Новог Сада појачала је контролу непрописног одлагања комуналног отпада на јавним површинама.
deponija smece
Фото: pixabay.com

Тако су комунални инспектори и комунална полиција на лицу места издали починиоцима прекршаја осам прекршајних налога са новчаном казном од 25.000 динара, а изрекли су и велики број упозорења.

Такође, покренуто је 197 управних поступака и дат је налог ЈКП "Чистоћа" да се уклони отпад, који су починиоци, који нису затечени на лицу места, непрописно одложили, саопштено је из Кабинета градоначелника Новог Сада.

Наводи се да су комунални инспектори и комунална полиција предузимали и превентивне мере, обавештавање и едукацију грађана да не одлажу отпад супротно прописима.

Одлуком о одржавању чистоће предвиђене су новчане казне и то за правно лице 150.000 динара, а одговорно лице у правном лицу 25.000, затим за предузетнике 75.000 и за физичко лице 25.000 динара.

Из Града Новог Сада апелују на грађане да не одлажу комунални и други отпад супротно Одлуци о одржавању чистоће, јер ће у супротном, бити санкционисани, и додају да ће Управа наставити појачану контролу и надзор одлагања комуналног и другог отпада.

Milan
12.08.2019 • 21:39
Preko puta Zam-a opet deponije ,taman je očiste a posle nedelju dana opet ista stvar ali to kamionima istovaraju a niko nw vidi.....
Novosadjanin
13.08.2019 • 08:43
Ja na Telepu nisam video u proteklih 10-tak godina nisam imao priliku videti komnalne policajce a kamoli inspektore !!!
EUR/RSD 117.3161
Најновије вести