Пољупци и позитивна енергије на модној писти

Последње ревијално вече Националне недеље моде у Мастер центру у недељу је отворила креаторка Сања Величковић из Словеније која је својом врцавом колекцијом унела позитивну енергију на модну писту.
Batu Spasojevića publika pozdravila gromoglasnim aplauzom Foto: S. Braun i M. Milojević
Фото: Бату Спасојевића публика поздравила громогласним аплаузом Фото: С. Браун и М. Милојевић

Манекенке које су публици слале пољупце понеле су жуте-црне и црно-беле креације уз комбинацију са сивим бојама и црвеним карминима на уснама уз мноштво шарених детаља на одевним комбинацијама на којима је доминирала жута боја. То је био спој неспојивог, а својом ревијом дизајнерка је послала поруку да није важно шта носимо на себи, већ да је битна енергија којом зрачимо. Креаторка је и сама попут девојчице истрчала на модну писту симпатично врцкајући уз тактове музике, што је одушевило публику која је њен рад поздравила громогласним аплазом с широком осмесима на лицима.  

Thumbnail

Након ње, публика је имала прилику да види прилично екстравангатне и чудне моделе „Art Future Design” школе из Русије, која се, судећи по тихом аплаузу и није много допала публици. Потом је на сцени приказана колекција Наташе Жупац која је донела микс модерног и етно стила на сцену, а чије су креације одисале византијско црвеном и плавом, белом и златном бојом. Њене хаљине, сукње и блузе заличиле су нам на модерне ношње у које је уложено много труда и рада, али и квалитетног материјала. Уз звуке Слободана Тркуље публика је без даха пратила етно мотиве и шарене детаље на њеним креацијама.

У другом блоку представила се Катарина Андрејић, а неке од њених елегантних белих и розе вечерњих хаљина које подсећају на венчанице понеле су глумице Ива Штрљић и Марина Ћосић. У истом блоку манекени и манекенке прошетали су се у креацијама Бате Спасојевића који је представио колекцију за јаке и снажне мушкарце и жене, а ни овога пута познати дизајнер није одустао од шарених принтова на мајицама, а овога пута на њима је била Мерлин Монро. Публика је могла да види углавном кожне комаде у црној боји, панталоне, сукње, мајице, дуксерице и кариране сакое. Девојке су понеле његове хаљине у шљокицавим сребрним нијансама, анимал принтом уз комбинацију с црним мрежицама.

Thumbnail

Те вечери представио се и бренд „Кадет”, који је на сцену донео једноставне и обичне креације, маслинастих, белих, крем и браон тонова, које су готово свакодневно видљиве на улицама градова. Ревијални програм затворила је гламурозна колекција „Secret garden” креатора Игора Тодоровића који се први пут представио на Serbia Fashion Week-у. Његове елегантне и свечане хаљине златних тонова биле су обавијене лишћем које је асоцирало на бршљен који, по мишљењу цењеног креатора, представља градњу стила. За тренутак смо се осетили као у врту у који нас је увела ревија Игора Тодоровића чију је колекцију, након недеље Високе моде у Шангају, српска публика премијерно имала прилику да види баш те вечери у Новом Саду. 

В. Бијелић

Фото: С. Браун и М. Милојевић

 

Пројекат "Развој културног и уметничког стваралаштва" реализовао је "Маркет ИТ Маркетинг анд ПР", а суфинансиран је од стране Града Новог Сада.Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

 

 

 

 

 

 

EUR/RSD 117.9519
Најновије вести