Помоћ Града породицама деце уписане у приватне вртиће

Грађани ће захтеве за новчану помоћ моћи да поднесу од 1. до 31. августа Градској управи за социјалну и дечју заштиту, на писарници Градске управе за опште послове.
Privatni vrtić/F. Bakić
Фото: ilustracija

Град Нови Сад финансијски наставља да помаже породицама чија деца су уписана у приватне вртиће. Наиме, право на новчану помоћ може да оствари породица с децом узраста од шест месеци до њиховог поласка у основну школу, а која су уписана у предшколску установу на територији Новог Сада чији је основач друго правно и физичко лице, односно приватни вртић. Грађани ће захтеве моћи да поднесу од 1. до 31. августа Градској управи за социјалну и дечју заштиту, на писарници Градске управе за опште послове.

Захтеве могу да поднесу родитељи за децу која су први пут уписана, али и за ону која су уписана од раније, с обзиром на то да решење о праву на новчану подршку важи до 31. августа. Субвенцију родитељ може да оствари од првог дана наредног месеца од подношења захтева. Обрасци захтева могу се преузети на писарници Градске управе за опште послове (Трг слобде 1) или на сајту њњњ.новисад.рс у одељку “Документи Градске управе за социјалну и дечју заштиту”. С обзиром на то да је Управа путем мејла проследила образац свим приватним предшколским установама, родитељи документ могу преузети и у установи у коју је дете уписано.

Новчана подршка се исплаћује у текућем месецу за предходни, уз доказ о уплати на текући рачун приватне школске установе и оверен месечни извештај о присутности за свако дете које остварује новчану подршку (СПД образац).     

С. К-ч

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести