ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ Скочиле цене поврћа, „крпице” нико не гледа

Како пролази летња сезона и велике врућине ишчезавају, а актуелну ситуацију у вези с короном многи занемарују, пијаце су, утисак је, оживеле и поново постају места окупљања.
s
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Тако је и на Детелинарској пијаци, која нуди широк избор воћа и поврћа, као и нешто ужи избор текстила и производа од пластике.

Продавачица на овој пијаци која продаје одећу и остале текстилне производе пожалила се на куповну моћ грађана.

– На пијаци радим скоро две деценије и продаја иде много слабије него ранијих година – рекла је Ђурђија Ђука Ковач. – Некад се просто деси да не продам ништа, већ само платим тезгу. Поврће је поскупело, ваљда од појаве короне и целе ове нове ситуације, па народ гледа само да преживи и да купи да једе, а ове наше крпице нико не гледа.

Фото: Дневник/С. Шушњевић
Цена парађза се креће од 120 до 150 динара по килограму, док се килограм паприке, у зависности од квалитета, може наћи за 150 – 180 динара

Са друге стране, новонастале промене нису претерано утицале на продају воћа и поврћа, а на Детелинарској пијаци цене парадајза се крећу од 120 до 150 динара по килограму, док се килограм паприке, у зависности од квалитета, може наћи за 150 – 180 динара. Црни лук продавци цене од 70 до 80 динара, док главица белог лука вреди 35 динара, а иста је и цена љуте паприке на комад.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Цена купуса не одудара ни на једној тезги и износи 150 динара по килограму. Тиквице се могу пронаћи и за 100 динара, иако им је на већини тезги цена 110 динара. Цена краставца највише варира и то од 120 до 180 динара по килограму. Килограм пасуља је убедљиво најскупљи на целој пијаци и кошта 350 динара. Далеко нису ни батат и першун, за које је потребно издвојити по 300 динара. Далеко јефтинији је обичан кромпир који се може пронаћи за 70, али и за 100 динара. Килограм шаргарепе и цвекле кошта 100 динара, а за лимун је потребно издвојити 250 динара.

А. Скокић


Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести