Поводом 142. године рада Црвеног крста подељена признања заслужним грађанима

Свечаност поводом обележавања 142. године рада Црвеног крста у Новом Саду приређена је јуче, када су у Дому војске додељена признања Црвеног крста Србије, седам златних и 15 сребрних знакова, свим истакнутим појединцима и институцијама у знак захвалности за подршку рада организације.
1
Фото: В. Фифа

Тим поводом направљен је пресек рада Црвеног крста Новог Сада у 2022. години, током које су се запослени и волонтери трудили да остану стуб хуманости у нашем граду.

– У току претходне године, прва три месеца су била обележена повећаним бројем оболелих од ковида-19, а ми смо били подршка нашем здравственом систему – истакао је секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић. – После тога смо прешли на редовне активности и трудили смо се да будемо на висини задатка да ублажимо људску патњу колико је то могуће. Природа рада Црвеног крста је мали број запослених и велики број волонтера активиста и сарадника и због тога захваљујемо свима који су нам помогли да остваримо одличне резултате.

Међу добитницима Златног знака нашло се Удружење „Мала срећна колонија”, које већ 20 година организује кампове за социјалну угрожену децу и омладину.

– Црвени крст нам помаже у сваком смислу кад год затреба и сматрамо га својим старијим братом – рекла је законска заступница удружења Маријана Стевановић. – Надамо се да ћемо наставити да трајемо, а све то зависи од подршке донатора, јер смо све више ослоњени на подршку Градске управе за социјалну и дечју заштиту, а не предузећа која су нас пре помагала.

Када је реч о добитницима сребрног знака, тим признањем могу да се похвале чланови мото-клуба „НС рајдерс”.

– У размаку од 30 година трудимо се да помажемо на различите начине угроженим грађанима – навео је председник тог клуба Бранко Ковачевић. – Имамо клупски картон, помагали смо кад су биле поплаве у Србији, скупљали смо одећу, намирнице. Приход са нашег феста смо уплатили за угрожене у поплављеним подручјима.

Честитке добитницима и захвалност домаћину упутила је чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о деци и породици Данијела Костић, која је најавила да ће Град Нови Сад и даље подржавати рад Црвеног крста.

А. Чегар

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести