Представљен Пагонисов аутобиографски роман "У рингу са животом"

НОВИ САД: Културна станица “Свилара” била је тесна да прими заинтересоване поклонике лика и дела вишеструког светског шампиона у кик-боксу Ненада Пагониса, који је представио аутобиографски роман “У рингу са животом”.
p
Фото: novisad.rs

Ради се о узбудљивој и динамичној животној исповести, најмање спортској, у којој је описао моменте од одрастања на Старој Детелинари до освајања светских висина.

– Рођени сам Новосађанин, који воли свој град и све људе у њему. Пуно ми је срце што је пуна сала и што су овде сви моји пријатељи, који су директно или индиректно утицали на моју каријеру, саветима, сугестијама, финансијском и другом подршком – рекао је Ненад Пагонис током промоције свог првенца. – Циљ ми је био да мотивишем младе људе, али и старије, који имају велике животне проблеме, да из тих ситуација изађу јачи и чвршћи, као што сам ја учинио. То је уједно прилика да дефинишу ко су и шта су и чиме желе да се баве. За писање ове књиге одлучио сам се из тог разлога што нисам ставио тачку, већ запету, на досадашњи мој живот. У разговору са самим собом, из припрема и самих мечева, желео сам да пренесем поруку и смисао што сам пронашао у свему томе. Бити кик-боксер не значи нужно бити примитиван, горд, лош, већ да можеш бити частан, поштен и витез. Књига је својеврсни водич за живот у рингу и ван њега.

Фото: novisad.rs

Почасни гост на промоцији био је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

– Ненад Пагонис је енергичан и ангажован на многим пољима, не само у спорту, и добро је када чујете мишљења људи који се труде да допринесу заједници у којој свако од нас има своју улогу. Књига је писана једноставним речником, а прате је аутентичне фотографије које илуструју приче, па читалац може да се саживи са ситуацијама у којима се Ненад налазио и са изазовима са којима се суочавао. Ненад и ја сарађујемо већ неколико година, не сложимо се увек, али увек разговарамо – истакао је градоначелник Вучевић.

Фото: novisad.rs

О књизи су још говорили председник “Колор прес групе” Роберт Чобан, издавач књиге Родољуб Орешчанин, сарадник на пројекту Дејан Патаки, спортска легенда Славко Обадов, пионир кик-бокса Мића Јотић...  

Ј. Галић

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести