Представници Новог Сада у званичној посети Дортмунду

Представници Новог Сада, члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Мира Раденовић и шеф Кабинета градоначелника Станко Љубичић, на позив који је упутио градоначелник побратимског града Дортмунда Урлих Зирау, посетили су фестивал ''Дортбунт'' који се већ традиционално одржава другог викенда у мају.
predstavnici novog sada dortmund, grad novi sad
Фото: Град Нови Сад

Реч је о централној градској манифестацији која промовише културу, уметност, али и спорт и друге друштвене активности. Програм је веома разноврстан, одвија се широм града, на трговима и другим локацијама, а промовише највише демократске вредности толераницију, слободу и мир. Представници Новог Сада присуствовали су и свечаном пријему код градоначелника и том приликом изразили су задовољство због дугогодишње добре сарадње. Иначе, у част 35. годишњице побратимства, претпрошле године је, у присуству оба градоначелника, у Дортмунду отворен Новосадски трг.

„Нови Сад много полаже на међународну сарадњу, а наши пријатељи из побратимског Дортмунда били су нам партнери у многим пројектима, посебно у областима културе, образовања и спорта. Жеља нам је да односе даље развијамо и учврстимо, те да их интензивирамо и у области привреде. Овај фестивал је изузетан и показује сва лица Дортмунда, откривајући тај град у правом светлу“, истакла је Мира Раденовић и пренела срдачне поздраве градоначелника Милоша Вучевића градоначелнику и грађанима Дортмунда.

Град Нови Сад имао је пуну подршку Дортмунда и приликом кандидатуре за Европску престоницу културе 2021. године, а један од програма који побратимски градови заједнички реализују је и Летња џез академија Нови Сад-Дортмунд.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести