ПРЕЖИВEЛА СУПЕРЋЕЛИЈСКУ ОЛУЈУ, АЛИ НЕ И ВАНДАЛЕ: Оштећена чесма у Дунавском парку

НОВИ САД: Оно што суперћелијска олуја није успела да оштети у Дунавском  парку, докрајчили су бахати појединци, па тако на чесми у тој оази у срцу града већ пар дана недостаје горњи део.
c
Фото: Dnevnik.rs

Из „Градског зеленила“ наводе да је та чесма већ други пут на мети вандала, те да је случај пријављен полицији.

Уништавање урбаног мобилијара, нажалост, већ одавно није реткост и то се дешава у готово свим деловима града, али су узроци оштећења, додуше, различити. Новосађане је крајем марта узнемирила вест да су „довитљиви предузетници“, у току ноћи на кеју, код Универзитетског парка, исекли и однели металне делове конструкције на 12 клупа, а дрвене оставили, јер им, по свему судећи, нису много користили. Такође, својевремено је оштећено неколико клупа на Булевару Михајла Пупина, али за разлику од оних на Кеју, дрвени делови су мистериозно нестали, а метални остављани. Ни контејнери ни корпе за отпатке нису поштеђени, и често су на мети бахатих појединаца, а дешавало се да им се изгуби сваки траг, да буду запаљени, оштећени, изударани, поломљени… 

Фото: Dnevnik.rs

– И поред тога што Град улаже новац у набавку и постављање, као и одржавање урбаног мобилијара, сведоци смо учесталих примера неадекватне употребе и вандалског понашања – објаснили су својевремено из Кабинета градоначелника. – Нажалост, чињеница је да има неодговорних појединаца, те апелујемо на суграђане да се одговорно односе према градској имовини, чувају урбани мобилијар и не уништавају га.

Ј. В.

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести