Пријаве за регресирани превоза средњошколаца до 28. августа

Општинска управа у Сремским Карловцима расписала је конкурс за регресирање трошкова превоза средњошколаца до школа изван места становања, на који треба да поднесу захтев најкасније до 28. августа.
Sremski Karlovci Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сремски Карловци Фото: Дневник.рс

Право да се пријаве за доделу помоћи за финансирање дела трошкова превоза имају сви ученици средњих школа, без обзира на седиште образовне установе, ђаци Школе за основно и средње васпитање „Милан Петровић”, као и они који похађају Школу за основно и средње образовање одраслих „Свети Сава” у Новом Саду.

Средњошколци од документације треба да доставе уверење о пребивалишту или очитану личну карту, потврду о редовном школовању (може и копија потврде), налаз Интерресорне комисије за ученике ШОСО „Милан Петровић” и доказ о школовању за ученике Школе за основно и средње образовање одраслих „Свети Сава”. Уколико је подносилац пријаве из породице с троје и више деце, потребно је да достави потврде о редовном школовању и фото-копије извода из матичне књиге рођених за сву децу. У случају да средњошколци не доставе доказ о пребивалишту и изводе из матичне књиге рођених, Општинска управа ће их прибавити по службеној дужности. 

Општина ће за средњошколце и за ученике школе „Свети Сава” сносити 25 одсто цене претплатне месечне карте. За ученике школе „Милан Петровић” плаћаће у потпуности трошкове пута, као и 100 одсто износа претплатне месечне карте за родитеља-пратиоца. Треће дете-ученик у породицама с троје и више деце имаће бесплатан превоз под условом да су све троје деце редовни ученици или студенти и да због школовања свакодневно путују у средње школе или на факултете.

Захтеви се подносе непосредно Општинској управи, у канцеларији број 2 (писарници) или поштом на адресу: Општинска управа општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1, 21205 Сремски Карловци. Обрасци захтева се могу преузети у Пријемној канцеларији Општинске управе или на сајту Општине – сремскикарловци.рс. За додатне информације ђаци се могу обратити Одељењу за друштвене делатности, канцеларија 22 и 24, или на телефоне 685-30-07 и 685-30-30.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести