Прикупља се помоћ за операцију малог Луке

Хуманитарна фондација Александра Шапића „Буди хуман” прикупља новчану помоћ за деветогодишњег Луку Кривокапића из Новог Сада. Новац „За Лукин корак” сада је могуће донирати и путем СМС поруке.
Luka Krivokapić Foto:privatna arhiva
Фото: Лука Кривокапић Фото:приватна архива

Број 268 потребно је уписати као садржину поруке и послати на 3030. Новац је, такође, могуће уплатити на динарски рачун број 160-465987-79 и девизни рач број 00-540-0002040.3 (ИБАН: РС35160005400002040395), као и уплатом преко линка „е-донирај”.

Лука је рођен без компликација и у термину. При рођењу је имао четири килограма, оцењен је највишом оценом и до петог месеца правилно се развијао. С пет и по месеци примио је комбинацију вакцина, као и готово свако друго дете, али његов организам их није прихватио онако како би требало. Убрзо му је дијагностикована токсична неуропатија с повишеним нивоом тешких метала Г-60. Управо ти тешки метали утицали су на то да Лука дугих девет година није направио корак и да има проблем с кичмом која му, тако искривљена, ремети функционисање унутрашњих органа.

Дечак је ментално потпуно здрав и из дана у дан напредује, иако су лекари тврдили супротно. Захваљујући свом великом раду и труду, Лука је дошао до тога да из лежећег положаја данас може да седи, иде у редовну школу, учи, пише, говори... Похађа Основну школу „Иван Гундулић” и изузетно је зрео.

Да би се Лукино стање побољшало, био му је неопходан третман матичним ћелијама у Украјини, за који је прикупљен новац и све је добро прошло. Почетком августа, међутим, родитеље су с ВМА обавестили да му је потребна хитна операција кичме јер су компликације на кичми почеле да притискају лево плућно крило, због чега му је и живот угрожен.

        Б. П.

Isidor
12.08.2017 • 18:19
Zasto je politicar sponzor detetu kome treba pomoc? Čim roditelji budu sponzori, rado ću ponuditi moju pomoć.
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести