Пролеће измамило Новосађане на улице

Стигло је најлепше годишње доба, а сивило зиме је нестало у шаренилу пролећних боја. Сунчано време је измамило многе Новосађане да изађу из куће па су неки од њих

уживали у кафићима, у парку или на Кеју. На Штранду су се могле приметити маме с децом, раздрагани малишани који су

трчали свуда наоколо и пензионери који су играли карте или читали књигу.

Према речима наше суграђанке Александре С., пролећни дани су учинили да се сви осећају боље након дуге и хладне зиме.

– У ваздуху се осећа свежина и мирис јоргована и сви ми делују радосније и срећније – каже суграђанка Александра С. –  је наступило најлепше годишње доба и видим да се лакше и боље дише, а и ја сам одмах осетила испуњеност и задовољство у души. Зима је била заиста суморна, а ови дани су право освежење за све нас. Била сам  на Штранду с пријатељицом на кафи и баш сам уживала.

Весници пролећа су се могли приметити свуда око нас. Из зелене траве вириле су љубичице, беле раде и маслачци. Чуло се гугутање голубова, цврчање цврчака и зујање пчела. Осим тога, надалеко су допирали смех и граја малишана која су трчала по трави и играли жмурке. Они старији су испијали пиће у баштама кафића, а други су уживали у слатким посластицама, колачима или сладоледу.

Према речима суграђанина Боре Ј., с нестрпљењем је чекао ове дане и заиста му прија пролеће.

– Много чешће ћу излазити него што сам то чинио раније, само да се задржи ово дивно време – казао нам је он. – Изашао сам да се прошетам Кејом с пријатељем, а вероватно ћу ићи и до Штранда, да искористим ово сунчано време. Видео сам да ће у наредном периоду бити лепо и топло па ћу чешће шетати.

Ј. Р.

Фото: Р. Хаџић и Ф. Бакић

EUR/RSD 118.4356
Најновије вести