Прослава у ОШ „Светозар Марковић Тоза”: Деца на првом месту

Прослава јубиларних 30 година од усвајања Конвенције о правима детета одржана је у холу Основне школе „Светозар Марковић Тоза”, где су ученици могли да виде радове својих вршњака из области грађанског васпитања, географије, биологије, као и српског језика.
r
Фото: pixabay.com

– Наша школа, осим образовањем, бави се и другим питањима везаним за децу, а једна од веома битних ставки за нас су и дечја права – казао је директор ОШ „Светозар Марковић Тоза” Петар Наранџић. – Желимо да, када још порасту, буду добри и пре свега васпитани и образовани грађани, који ће побољшати нашу будућност.

Педагог Стојана Јованов рекла је да се они сваки дан боре за права сваког детета.

– Уколико им пружимо одговарајуће услове за рад и пустимо их да се у свему опробају, сарадња између деце и наставника је одлична, демократија је очигледна, а резултати су управо продукт њиховог самосталног рада, што је важно јер желимо да израсту у самосталне људе – казала је Стојана Јованов.

Рођендан Конвенције о правима детета ученици су обележили својим радовима којима су указали на важне теме из екологије. Посебну пажњу су посветили изради кућица за птице станарице и рециклирању старе одеће, док су своја права истакли кроз плакате из грађанског васпитања, а нису изостали ни радови на словачком језику, као и они из основа биологије, на које су ђаци били посебно поносни.       

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести