Радионице у ГМС: Велика слика великог лика

НОВИ САД: Креативна радионица за децу узраста од пет до 10 година, у оквиру новог едукативног програма “Мој град - новосадске уметничке приче”, биће одржана у суботу, 6. фебруара, од 11 до 12.30 сати у Галерији Матице српске, Трг галерија 1.
g
Фото: Ilustracija

Прва радионица биће посвећена човеку који је од заборава сачуван на два препознатљива уметничка дела натприродне величине, а једно од њих - портрет Светозара Милетића се налази у Галерији. Тако ће малишани, у оквиру радионице “Велика је слика великог човека познатог лика” имати прилику да виде ово делои да чују шта је Милетић током живота урадио и шта представља у нашој историји. На крају радионице, деца ће моћи да осмисле и направе статуе својих хероја.

Због епидемиолошке ситуације, број малишана је ограничен на десет, те је потребно да родитељи прво пријаве децу путем линка, који се налази на сајту Галерије Матице српске. Улазница за радионицу износи 150 динара.

Поводом обележавања Дана Града, током фебруара, у соби за препуштање уметности изложена је слика “Царинска улица у Новом Саду” Богдана Шупута.

А. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести