Радионице за ученике и предшколце нa „EU Green Week”

Међународна еколошка манифестација „ЕU Green Week 2019” отвара се у понедељак од 13 часова, а организоване су радионице за предшколце, основношколце и ученике средње техничке школе и то у ОШ “Вук Караџић” (Радоја Домановића 24 - Салајка).
r
Фото: pixabay.com

У среду, 15. маја у 12.30 сати у ОШ “Јожеф Атила” (Шарпланинска 28 - Телеп), наставља се еколошка авантура кроз радионице за предшколски и основношколски узраст.

У петак, 17. маја од 13 сати у ОШ “Доситеј Обрадовић” (Филипа Филиповића - Детелинара) ће такође бити организоване радионице за поменуте узрасте. Циљ манифестације је подизање нивоа свести код деце различитог узраста, али и шире јавности о значају очувања животне средине кроз интерактивне радионице на тему управљања отпадом, водом, рециклажом и њиховим утицајем на климатске промене и квалитет живота уопште. Препознавши актуелност у одабиру учесника (деце) и тема, организатор “ЕU Green Week” за целу Европску унију - Директорат за заштиту животне средине је изабрао ову манифестацију да буде представљена на њиховом званичном сајту, у оквиру електронске ревије.

У Новом саду се манифестација организује по други пут, а овогодишњи слоган је “Clean & Green Novi Sad”. Организатори су Савет месне заједнице “Салајка” и Удружење “Милева Марић Ајнштајн”, у сарадњи са основним школама “Јожеф Атила” и “Доситеј Обрадовић”.

        И. М.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести