Радови на изградњи доводника за Бегеч

Средином септембра почели су радови на повезивању насеља Бегеч са водоводним системом Новог Сада.
vodovod i kanalizacija
Фото: Dnevnik.rs

Вредност ове инвестиције износи 115 милиона динара, извођач радова је ДОО Bulevar Company Нови Сад, док је рок за завршетак радова шест месеци, истичу у ЈКП Водовод и канализација.

У питању је изградња доводника укупне дужине 3,5 км. Овим пројектом је предвиђено да се азбест-цементни цевовод укине и уместо њега поставе челичне цеви пречника 400 мм.

Док радови буду трајали, становници Ветерника и Футога повремено ће остајати без воде и то искључиво у ситуацијама када се буду радили шахтови. До прекида евентуално може доћи и уколико се током радова десе хаварије које је тешко предвидети.

Садашњи азбест-цементни цевоводи су времешни, подложни хаваријама и мале су пропусне моћи. Изградњом новог дуктилног цевовода фи 400 мм према Ветернику и Футогу, као и Бегечу, значајно ће се повећати количина допремљене питке воде за наведена насеља, јасни су у ЈКП Водовод и канализација.

Током ових радова ЈКП „Водовод и канализација“ извршиће контролу свих постојећих прикључака што ће значајно смањити број нелегалних прикључења на водоводну мрежу и тиме допринети уреднијем водоснабдевању у будућности.

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести