Радови на Варадинском мосту успоравају сабраћај

Радови на коловозу петроварадинске стране Варадинског моста успоравају саобраћај и стварају гужве јер је једна саобраћајна трака блокирана на потезу од неколико метара, због чега се возила на том делу међусобно пропуштају у другој саобраћајној траци.
с
Фото: Dnevnik.rs

Путари сређују асфалт на самом почетку моста на петроварадинској страни у саобраћајној траци према центру града.

Према најавама надлежних, радови ће потрајати најкасније до почетка "Егзита", који се одржава током првог викенда јула, а у међувремену је са обе стране постављена семафорска сигнализација, која омогућава да се возила из оба смера међусобно пропуштају у равномерним интервалима.

Фото: Dnevnik.rs

Ипак, чим се саобраћај не може одвијати потпуно неометано стварају се гужве и застоји, што ни сада није изостало, због чега се возачи којима није неопходно да се најкраћим путем довезу до Градића или Петроварадинске тврђаве саветује да користе алтернативне правце: Жежељев мост или Мост слободе.

С друге стране, корисници градског превоза у правцу Петроварадина и Сремских Карловаца и обрнуто у правцу Новог Сада са сремске стране би требало да знају да ће им вожња аутобусом трајати нешто дуже него обично.

Фото: Dnevnik.rs

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је саопштила да радови обухватају санацију оштећених металних и гумених делова на дилатационим спојницама. Тренутно се ради комплетна реконструкција прве дилатационе спојнице, у дужини од 2 метра, а планирано је да ови радови буду завршени до почетка фестивала „Егзит“.

Како наводе, у другој половини јула или почетком августа санираће се друга, мање оштећена дилатациона спојница, на којој ће бити замењен само гумени део, такозвани „гумени тепих“.

Вредност ових радова је 2,6 милиона динара, а по налогу Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, изводи их ГП „Мостоградња“.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције ускоро ће покренути поступак јавне набавке за поправку оштећених пешачких стаза на Мосту слободе, а у Управи напомињу да се истовремено обавља и преглед Варадинског моста и Моста слободе, са оценом стања и предлогом мера заштите, у циљу побољшања услова за безбедно и неометано одвијањe колског и пешачког саобраћаја. На основу извршене анализе и добијеног извештаја о потенцијално угроженим деловима моста, дефинисаће се које је радове неопходно извршити и у складу са тим планираће се потребна средства у буџету Града.

А. Г.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести