Расте “Ледена шума” у Дунавском парку; отварање 17. децембра

НОВИ САД: Ових дана у Дунавском парку је радно, а како се уверила екипа “Дневника”, радници постављају популарну “Ледену шуму”, која се одржава од 17. децембра ове до 16. јануара 2022. године.
l
Фото: Dnevnik (R. Hadžić)

Најдужа зимска манифестација својим амбијентом и програмским садржајима сваке године окупља преко сто хиљада посетилаца из земље и иностранства.

Шеста по реду манифестација „Ледена шума“, у духу празничних традиција и добре забаве, организовала је богат програм те се очекује мноштво културних дешавања, едукативних дружења, изложбених активности и хуманитарних сусрета. У саставној понуди „Ледене шуме“ налази се велико и лепо уређено клизалиште, које се простире на 1300 метара квадратних које се састоји из централног, наткривеног дела и његове пратеће, кружне стазе која је постављена око језера у Дунавском парку. Као такав, овај капацитет представља најмодерније клизалиште у региону на коме је посетиоцима омогућена забава и рекреација на леду и на температурама до 15 степени. Поред клизалишта, посетиоцима је на располагању и кафе, а на самом улазу у „Ледену шуму“ налази се и „Снежни град“- зимски базар, који је намењен презентацији локалних уметника и занатлија као и промоцији војвођанских специјалитета и зимских деликатеса.

Фото: Dnevnik (R. Hadžić)

И ове зиме ће “Ледена шума“ бити место сусрета свих генерација коју посећују, како клизачи, тако и они који то нису. Стога је, уз подршку Града Новог Сада и осталих партнера, програмом манифестације обухваћено доста садржаја, као што су концерти класичне музике, наступи савремених бендова, ди-yеј наступи, уметнички перформанси, едукативне радионице за децу и одрасле, дечје анимације на леду и још много тога занимљивог.

Традиционални дочек Дечје Нове године одржаће се 31. децембра у дневном термину, са програмом прилагођеном најмлађим посетиоцима.

У оквиру програма друштвене одговорности, „Ледена шума“ ће и ове године иницирати и учествовати у бројним хуманитарним акцијама, које имају за циљ да у празничном периоду прикупе средства за најугроженију децу из Војводине и Србије. У циљу популаризације рекреативног клизања као забавног зимског спорта, сатницом на леду омогућена је и бесплатна школа клизања. Такође, кроз сарадњу са предшколским и школским установама „Ледена шума“ омогућује и бесплатне групне термине клизања за најмлађе посетиоце.

Фото: Dnevnik (R. Hadžić)

Сви програмски садржаји током трајања овогодишње манифестације „Ледена шума“ одржаваће се уз уважавање свих препорука и прописаних епидемиолошких мера које буду на снази.

Б. П.

EUR/RSD 117.3327
Најновије вести