Ретроспективна изложба Миливоја Бакајина

Ретроспективна изложба ”Из ничега нешто; у славу љубави” Миливоја Бакајина биће отворена сутра у 16 часова у  Атељеу “Бакајин”, Виноградарска 71 у Сремским Карловицма.
1
Фото: Youtube Printscreen

Миливој Бакајин, рођени Врбашанин, дуги низ година живи и ради у Сремским Карловцима у којима има атеље-галерију у Виноградарској 71 и у Новом Саду у Војвођанској 32/9. Бави се сликарством од студентских дана и до сада је имао 16 самосталних изложби,  а излагао је и на стотину колективних.

Овај изразити апстрактни геометриста, како га је назвао др Жарко Димић, за своје сликарство каже да је то његов однос према животу, његовим добрим и лошим садржајима, успонима и падовима.

-Оно је увек имало хришћанску конотацију било да је то љубав у разноврсним облицима или је то трагање за истином - каже Бакајин. - Јасна одредница ”приближити човека човеку” је главна окосница мога сликарства што га карактерише као хуманистичко сликарство. Тај однос човека према човеку мора бити у корист човека, његове садашњости и будућности.

Сликарство које годинама стварам, показује човеково духовно узрастање, његову борбу да себе доведе до тог највишег циља, смирења, тј. апсолутне божанске светлости која нас води у вечни живот.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести