Са љубимцем код фризера

НОВИ САД: Након што је тржни центар БИГ отворио своја врата за кућне љубимце лакше од осам килограма, на друштвеној мрежи Фејсбук покренута је Јавна група под називом „Пет френдли објекти у Новом Саду“, која тренутно броји 717 чланова, а уз помоћ којих је проширен круг информација који су то све објекти у Новом Саду где су отворена врата кућним љубимцима.
pet friendly
Фото: Facebook

На страници групе пише да су ово проверени локали у којима је псима улаз дозвољен. Осим тога, овде се и размењују информације које се плаже посећују за време ових врућина, али и додају локали који су пет френдли.

Највише има кафића, јер су власници локала увидели да ће на овај начин повећати промет, на страну то што и они вероватно имају љубимце, па знају какав је терет оставити пса самог у стану.

Према писању Новосађана, пет френдли објекти у Новом Саду су кафићи: „Culture Exchange“, Берлинер паб, Каж‘те бар, Пабић, Код Флека, Баобаб, Безец, Фрида Кало, Герила, Пуб 92, Шамрок, Пуберај, Пивница Локал, Радио кафе, Шећер & соул, Кафетерија, Martha’s pub, Лондон паб, Дак бар, БАРаБАР, Графити, Pub ugly duck, Nublu (књижара и кафић), Обломов, Кафемат, Coffe to go, La casa nostra, 1001 ноћ наргила кафе, Опера, Ракија спирит бар, Dum dum room, Изба, Кул бар кафе, Кафа & кафа, Фокстрот, кафе Панда, Хогар, паб Дублин, Паб, Ајнфорт, Ке паса, Ладовина, Кафе ДВ, Flying Dutchman, Толстојевски, Планета паб, Диего кафе, Макијато факс, Субурбиа, Микеланђело, Lager & Wine, Кафе бар Флерт, Џентлмен, New Jamon, Чаролија, Кафе Еспресо, Чил оут кафе и на овој листи се нашла и Оптика Вест...

Сигурни смо да ово није крај листе и да иако неки локали немају ознаку да су љубимци у њиховом локалу добродошли, радо ће вас пустити да у кафи уживате у пратњи вашег пса. О томе говори и чињеница да већина има спремну и посуду за воду, уколико куца ожедни, а Кафемат има чак и посуду за храну, уколико сте понели грануле за вашег љубимца, како бисте ручали заједно.

На Фејсбуку је покренута јавна група под називом „Пет френдли објекти у Новом Саду“, која тренутно броји 717 чланова, а уз помоћ којих је проширен круг информација који су то све објекти у Новом Саду где су отворена врата кућним љубимцима

Оно што је необично на списку локала јесте да су се ту нашле и многе продавнице како технике, тако и гардеробе, али и фризерски салони, па чак и кројачке радње и књижаре, те према писању новосадских  „керароша“, вашем љубимцу је дозвољен улаз и у Техноманију, Манија хаир, Козметички салон М боди лајн, цвећару даротеку Сафира, кројачку радњу Дејанка, мењачницу Девалд, Finesse Design, Папирницу Скалар, туристичку агенцију Planet er, Културни центар Нови Сад, Миша концепт радњу, ресторан Палачинке на квадрат, Tiffany cosmetics, Индустрију Brgrs ’N’ Stuff (ресторан), Вино и тако то, фризерски салон Cut’n’go, Sweet & Chill, ЦК13, козметички студио Шмицика, Џамбулара, књижара НГ, такси удружење Макси Новосађани, ЕмЧи, Мулти-тарт, књижара Делфи, продавница Бенетон, СББ, ресторани Вида, Архив, Велики, Витраж, Ананда, Технологс, Шпајз салаша 137, Тапас, кројачка радња Татјана-с 021, Канон фото радња, ресторан Кућа мала, Центар за психотерапију Теменос, фризерски студио Војкан, ЗАРА, Х&М, продавница дечије гардеробе ОВС...

На страници ове Јавне групе постоји и мапа са тачним локацијама наведених објеката, па уколико вам је услов за одлазак у ресторан или фризерај да поведете и вашег пса, погледајте где се тачно налазе.

Андрија Никитовић Брица који већ 15 година има своју радњу Берберај у Мите Ружића одлучио је да споји свој салон са кафаном поред Пуберајем и направе нови концепт услуге, фризура и „цуга“. Да би угођај свима био потпун улаз је дозвољен и псима, без обзира на килажу, само је потребно да је пас добар.

„Наравно да смо пустили и псе да долазе у локал, битно је само да знају да се понашају, да ником не сметају и морам приметити: свакодневни су нам гости. Потпуно смо навикли на псе у локалу“, каже Никитовић и додаје да сад кад су ове врућине, добију чинију са водом и помере се са стране да се расхладе.

Према његовим речима, пошто и сам има пса, зна да власници у слободно време воле да проводе што више времена са својим љубимцима, те је на вратима свог локала ставио и натпис „Dogs allowed“, како не би било грешке да су пси добродошли.

Верујемо да је листа ових локала још дужа, као и да ће се временом све више ширити, јер уколико је пас лепо васпитан, нема коме да смета, па ни у фризерају, што да не.

М. Стакић

 

Bekana
20.06.2017 • 09:26
Коначно,направили смо корак ка цивилизованом друштву. Много већу штету праве људи од животиња,у сваком погледу.Поздрављам овај потез многих објеката.!
EUR/RSD 117.5872
Најновије вести