ШКОЛА ФУДБАЛА ЗА НАЈМЛАЂЕ ПОНОВО У БУДИСАВИ Деца одушевљена, а ево шта им је још потребно

Фудбалски клуб „Динамо” из Будисаве поново је покренуо школу спорта за најмлађе, па тако данас редовно на тренинге иде више од 40 дечака и пет девојчица.
а
Фото: ФК "Динамо"

Селекција младих фудбалера подељена је на петлиће (деца од 7 до 10 година) и пионире (од 11 до 14 година), које су, осим два седмична тренинга, активни и током викенда када играју утакмице са малишанима из комшијских села.

– Деца су одушевљена и с нестрпљењем чекају сваки тренинг – казао је Немања Јанковић из ФК „Динамо”. – После дуже паузе, малишани у Будисави могу да се друже и на овај начин. Викендом обично играју утакмице са другарима из Каћа, Ковиља и Шајкаша, а сада нас све више зову колеге из околине Новог Сада, па тако неретко водимо мале фудбалере и до Степановићева или Бачког Јарка.

Наш саговорник истиче да се тренинзи одржавају на стадиону фудбалског клуба „Мала Грбавица”, а током зимских дана малишани прелазе у спортску халу ОШ „Иво Андрић”.

Фото: ФК "Динамо"

– Људи су препознали наш рад и труд, јер смо веома активни и на друштвеним мрежама, а наша Инстаграм страница данас броји 4.500 пратилаца – каже Јанковић. – Желимо сваког дана да обавестимо малишане и њихове родитеље да је добро да дођу и тренирају у нашем клубу.

Осим најмлађе селекције, у Будисави су годинама активни сениори, али и група ветерана. У том духу, мештани су претходних пет година организовали и Будисава куп у малом фудбалу, а прошлог јуна такмичиле су се 32 екипе. Осим редовних активности, Немања Јанковић истиче да су за све категорије обезбеђени добри услови за тренирање.

– Уз помоћ Града Новог Сада, пре три године урадили смо нови кров на спортском центру, а унутра смо средили санитарни чвор, али и свлачионице, у којима се налазе нови тушеви за домаће и гостујуће играче – наводи Јанковић. – Након олује, која је прошлог лета бил и у нашем селу, убрзо смо санирали кров, који је том приликом био оштећен.

Он додаје да на пролеће ветерани планирају да са осталим мештанима окрече доњи део фасаде и да поставе рефлекторе на игралишту „Мала Грбавица”, како би могли после радног времена да тренирају фудбал и тиме допринесу да и млађе селекције играју омиљени спорт у бољим условима.

А. Чегар

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести