Скупштина Града Новог Сада на iOS апликацији

НОВИ САД: Апликација iOS Скупштине Града Новог Сада од сада је доступна за све паметне уређаје који користе овај оперативни систем компаније Епл.
skupstina grada
Фото: skupstina.novisad.rs

Тиме новосадски парламент наставља процес дигитализације, те је поред десктоп рачунара доступан и за паметне уређаје, ушавши у друштво оних локалних Скупштина које су доступне за кориснике обе најраспрострањеније мобилне апликације на свету: андроид и iOS.

Преко iOS апликације регистровани корисници, као што су одборници и одборнице, начелници градских управа, градска предузећа, установе и медији, скупштински материјал могу да виде у припремној фази за скупштинско одлучивање, док нерегистровани корисници могу да преузимају документа попут службених листова Града Новог Сада, одлука о буџета и ребалансу буџета, као и усвојене урбанистичке планове. На овај начин се, кроз дигитализацију рада Скупштине Града Новог Сада, даље унапређује јавност у раду, јер овим скупштинске одлуке постају доступне свим грађанима који су заинтересовани да прате рад новосадског парламента и одлуке које се доносе.

iOS апликција новосадске Скупштине може се преузети преко дигиталне платформе App Store, а под називом “Скупштина Града Новог Сада“. Такође, ради преузимања ове апликације постављен је линк на званичној интернет страници Скупштине града https://skupstina.novisad.rs /.

Пуштањем у рад iOS апликације, Скупштина Града Новог Сада наставља процес дигитализације рада градског парламента, а применом и усклађивањивањем са информационим технологијама новосадска Скупштина остварује уштеду и већу функционалност.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести