Смотра механизације: Нови Сад спреман за предстојећу зиму

НОВИ САД: Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић присуствовао је смотри механизације и оцени припремљености јавно-комуналних предузећа за обављање послова из Програма рада зимске службе.
kravic zimska sluzba
Фото: novisad.rs

Тим поводом чланови Штаба зимске службе Града Новог Сада обишли су пунктове зимских служби ЈКП „Пут“, ЈКП „Градско зеленило“, ЈКП „Паркинг сервис“ и ЈКП „Чистоћа“.

Кравић је истакао да су наведена јавно-комунална предузећа у потпуности спремна за рад, и да се у складу са тим очекује да ће све зимске службе у граду адекватно функционисати у овој сезони.

Из године у годину механизација за чишћење снега је све богатија што битно доприноси ефикасности рада зимске службе која у Новом Саду иначе добро функционише, рекао је Кравић.

Према речима директора ЈКП „Градско зеленило“ Милоша Егића, ово предузеће је уз помоћ Града набавило девет нових трактора са посипачима соли што ће значајно унапредити рад Зимске службе.

Фото: ilustracija novisad.rs

Шефица Зимске службе ЈКП  „Чистоћа“ Данијела Јанков је истакла да је ово предузеће с 25 возила и 147 радника спремно да ефикасно реагује у зимским условима.

Зимска служба ЈКП „Пут“ располаже са 25 посипача и 39 раоника за снег, а осим ових возила и машина, у рад зимске службе су укључена и она која обављају радове транспорта соли, снега и другог материјала. Захваљујући субвенцијама Града набављено је пет теретних возила са зимском опремом, рекао шеф Зимске службе ЈКП „Пут“ Гојко Етински.

Предвиђена количина набавке соли за ову сезону је 5000 тона, од чега је око 650 тона намењено установама од јавног значаја и осталим јавно-комуналним предузећима. ЈКП „Пут“ ће од 5. новембра почети с испоруком соли поменутим установама у количинама предвиђеним планом и програмом зимске службе.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести