Средњошколцима у Карловцима додељени уговори о стипендирању

Уговори о стипендирању  уручени су јуче не свачаности у карловачком Магистрату родитељима и средњошколцима који су, захваљујући одличном успеху, остварили право да их примају у школској 2020/2021. години.
1

На пријему приређеном тим поводом, добитнике стипендија и њихове родитеље поздравио је председник карловачке општине Александар Стојкечић, напоменувши ђацима да је то важан дан у њиховим животима и да имају на уму да локална самоуправа и држава стоје иза њих.

– Због успеха који остварујете настојимо да вас новчано подржимо и ове године смо успели да повећамо износ стипендија – рекао је Александар Стојкечић, додавши да они треба да буду узор осталима. – У наредном периоду ћемо видети шта још можемо да учинимо за вас.

Општина ће током ове школске године стипендирати десеторо одличних средњошколаца, међу којима је и један ђак генерације, а Општинско веће повећало је износ ђачких стипендија са 6.000 динара на 8.000.

Право на стипендију оствариле су ученице другог разреда Карловачке гимназије Теодора Ружић, Дајана Трбојевић и Ања Пршо, те ученица трећег разреда исте школе Катарина Видовић. Стипендију ће добити и ученица другог разреда Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн” Сунчица Мићић, као и матуранткиња Средње медицинске школе „7. април” Кристина Шкорић и овогодишњи ђак генерације карловачке осмолетке Тамара Кљајић, која је уписала медицинску школу.

Ученица другог разреда Гимназије „Светозар Марковић” Милица Ћирковић, ученик трећег разреда Гимназије „Јован Јовановић Змај” Вања Марковић и матурант Електротехничке школе „Михајло Пупин” Стефан Николовски такође су добитници стипендије. Свима ће се стипендије исплаћивати десет месеци, осим у јулу и августу.

Фото: Ђ. Радивојевић

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести