Сремски Карловци: Подршка запошљавању маргинализованих група

У току је нови конкурс за доделу бесповратих средстава за набавку машина, алата и опреме за припаднике маргинализованих група на територији Општине Сремски Карловци. Чланица Општинског већа Сремских Карловаца за спорт, омладину и социјалну политику Живана Живановић обишла је ромско насеље Черат и информисала припаднике ромске националне мањине да се пријаве на конкурс Екуменске хуманитарне организације.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Максимални износ средства за набавку нових машина, алата или опреме је 3.000 евра у динарској противвредности на дан набавке опреме потребне за започињање или унапређење сопственог посла. Осим тога, корисницима ће бити обезбеђена подршка око регистрације фирме и плаћања књиговодствених услуга у трајању од шест месеци као и подршка консултанта током целог трајања пројекта.

- Могућност да конкуришу имају сва незапослена лица с ниским примањима, из маргинализованих група која до сада нису била подржана сличним пројектима - наглашава Живановић. - Неопхогно је да кандидати имају добру и одрживу пословну идеју и искуство у обављању планираног посла. Један од предуслова је и присуство тренинзима са циљем јачања капацитета и повећања предузетничке свести који ће бити организовани у ЕХО центру у Новом Саду, у току октобра 2021.године. Наравно, ми у општини ћемо помоћи свима који желе да конкуришу.

Рангирање кандидата ће се извршити на основу испуњености наведених критеријума и оцене успешности пословне идеје.

Трогодишњи пројекат “Унапређење социо-економске ситуације маргинализованих у Војводини кроз едукацију и економско оснаживање“ Екуменска хуманитарна организација спроводи уз подршку Brot für die Welt и Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa из Немачке.

Позив је отворен до 1. октобра 2021. године. Пријава се шаље на мејл: prijava@ehons.org или позивом на број: 069/707-960.

С. С.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести