СТИГАО ДОН ДОН Почело рушење АД „Хлеб”

Словеначка компанија „Дон Дон” почела је ове седмице да руши објекте некадашњег предузећа АД „Хлеб”, које је купила пошто је својевремено највећа индустријска пекара у покрајини, после неуспешне приватизације, ликвидирана.
1
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Какви су даљи планови нових власника када се локација ослободи од пословних зграда, сазнаће се наредне седмице, пошто је већи део пословодства на годишњем одмору, саопштено је „Дневнику” на питање шта  „Дон Дон” планира када се заврши рушење.

У недостатку правог одговора, може се претпоставити да ће Словенци наставити да шири пословање и из Новог Сада јер се за ту компанију може рећи да је први пекар у Србији: дневно испече 250.000 векни и у поседу држи „Житопродукт” Зрењанин и „Житопродукт” Крагујевац, „Житопек” Ниш, „Фиделинка пекару” Суботица, „Златни пек” Лесковац, „Извор” Параћин...

Послује на тржиштима околних земаља, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Северне Македоније, Бугарске и, између осталог, има највеће производне и складишне капацитета на Балкану за смрзнути програм.

З. Делић

Иван Голдбергер
23.02.2020 • 09:12
A Žuti su oterali Rajka Erakovića. Sada će im deca dobiti kiflu kod Slovenaca.
Мунгос
23.02.2020 • 14:57
Ово само говори колико смо ми као народ глупи и колико тежимо да нама доминирају странци. Када наш човек води посао онда је мафијаш, тајкун, хохштаплер, а када то раде странци онда су то мултинационалне компаније, бизнисмени. Да ли смо толико ненормални да смо све продали странцима и то не било коме већ Словенцима, Хрватима. Или је све то унапред испланирано ?
EUR/RSD 117.5923
Најновије вести