Стипендије за 318 најбољих студената НС универзитета

Најбољи студенти Новосадског универзите, њих 318 данас су добили уговоре о стипентирању од стране Фонда за младе таленте Републике Србије.

Церемонија доделе уговора одржана је на платоу испред сата на Петроварадинској тврђави, а студентима су уговоре уручили министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић који је и председник Фонда и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Министар Удовичић је рекао да је поносан због чињенице да је ово четврти пут да заједно са градоначелником Вучевићем, уговоре о стипендирању уручује најбољим студентима Универзитета у Новом Саду.

"Данас са овог прелепог места шаљемо најлепшу слику и поруку да се итекако исплати рад и труд", рекао је Удовичић и додао да му је изузетно драго што је међу 318 студената који су добили стипендије дупло више девојака, односно што је уговоре добило 204 девојке и 114 младића.

По Удовичићевим речима број стипендиста је за четири године повећан са хиљаду на 1.250, а износ стипендија на месечном нивоу је са 25.000 динара повећан на 30.000 динара.

"Фонд за младе таленте ће се трудити да сваке године број стипендиста буде већи као и износ стипендија", истакао је Удовичић додајући да је 9,6 просечна оцена коју имају стипендисти.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је настављена добра пракса стипендирања најбољих студената кроз Фонд за младе таленте.

"На овај начин не само да се најбољи студенти помажу у финансијском смислу већ, што је можда и битније, на овај начин се шаље порука да држава мисли о својим најбољим студентима", рекао је Вучевић.

Он је истакао да му је посебно драго што је церемонија доделе уговора о стипендирању одржана на Петроварадинској тврђави јер је тврђава симбол традиције, непокоривости, непобедивости, успеха и сигурности, јер , како је рекао, управо све те карактеристике имају најбољи студенти Новосадског универзитета.

У име стипендиста присутнима се обратила Соња Гомбар студент мастер студија на Природно-математичком факултету, која је казала да је ово други пут да од поменутог фонда добија стипендију и да стипендије студентима представљају значајну помоћ.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести