Шутирали тројке за породицу Страјнић

Спортско-хуманитарни пројекат “Тројка из блока” одржан је у Новом Саду по четврти пут, на платоу испред Спенса. Иако је сунце упекло у односу на претходни период,

 то није спречило хуманитарце и љубитеље кошарке свих узраста да се окупе и “шутају тројке” за социјално угрожену породицу Страјнић из Каћа - самохрану мајку петоро деце. Целу акцију организује Хуманитарна организација “Срби за Србе”.

- Новцем који прикупимо увешћемо им воду и средити купатило - најављује организатор акције Ненад Муждека. - Сваке године се повећава број учесника, а за сада нам је на списку око 150 њих, а биће и више.Учешће у бацању тројки је сваког коштало 200 динара, а од спонзора су прикупили више од 200 хиљада. Како Ненад каже, мисли да ће скупити преко 300 хиљада динара само од учесника.

- Ово ми је други пут да учествујем, бавио сам се кошарком 15 година и чуо сам за ову организацију и решио да се прикључим, ипак ме ништа не кошта - каже нам учесник Дејан Шарић коментаришући да га, заправо, учешће кошта два пива мање у граду.

Цео догађај употпунила су двојица музичара која су, за званични почетак турнира одсвирала хумну на дувачким инструментима. Хуманитарна кација се наставља и данас, али је реч о стоном тенису у Спортско-рекреативном центру “Пардон” (Момчила Тапавице 6, Ново насеље) од 9 сати. Учешће је такође 200 динара.

Л.Радловачки

 

EUR/RSD 117.4680
Најновије вести