Сувенирници на Кеју дефинитивно одзвонило

Сувенирница на Кеју, која је већ неколико година затворена и закључана, остаће то, по свој прилици, и овог лета, упркос томе што је у подизање објекта

уложено 9.000 америчких долара.

ЈП „Пословни простор” у оглас о издавању у закуп локала непосредном погодбом, објављен ове седмице, није ставио и сувенирницу, премда је локал празан од 2012.

Туристичка организација Новог Сада користила је сувенирницу до априла ове године. С обзиром на то да је уговор о закупу раскинут, очекујемо да ће поменути простор бити оглашен у наредном огласу о издавању у закуп пословног простора, када ће бити наведено и у које сврхе се локал може користити, речено је у ЈП „Пословни простор”.

Сувенирница је отворена у јулу  2011. године и већ наредне сезоне није радила. Разлог за то су тешки услови за рад. Локал је обложен стаклом које се брзо загрева при високим летњим температурама и нема санитарни чвор. 

Подсећамо, сувенирница је изграђен у оквиру пројекта „Оживљавање обале Дунава”, вредног 9.000 америчких долара. Носиоци пројекта били су новосадска Канцеларија за локални економски развој (КЛЕР) и Агенција УСАИД. Намера је била да сувенирница буде место за куповину и информације туристима који крузерима долазе у Нови Сад па је простор дат на коришћење ТОНС-у.

Пошто је пројекат пропао, туристи који долазе Дунавом, сувенире сада, као и раније, купују у ТОНС-у у Јеврејској улици, на Позоришном тргу, на почетку Змај Јовине, у Дунавској 8 и у „Меркатору”.   

Тадашња локална власт је придавала велики значај том пројекту па је тако у јулу 2011. на отварању била некадашња америчка амбасадорка у Србији Мери Ворлик и тадашњи градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести