Све спремно за јубиларни 30. Новосадски маратон

НОВИ САД: Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора Новосадског маратона Јелена Маринковић Радомировић председавала је првом састанку Организационог одбора Новосадског маратона.
m
Фото: Na startu 9. oktobra se očekuje više od 600 trkača

Радомировић је честитала свима који су свих претходних година учествовали у организацији и успешној реализацији ове значајне спортске манифестације, с обзиром на то да се ове године организује 30. јубиларни Новосадски маратон, који креће 9. октобра од 10 часова са Трга слободе.

Састанаку у Скупштини Града Новог Сада јуче су присуствовали представници Војске Србије, новосадске полиције, комуналне полиције, Хитне помоћи, Црвеног крста, као и градских управа, предузећа и установа, који учествују у организацији маратона, као и представница Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Аранка Биндер и в. д. начелника Градске управе за спорт и омладину Властимир Мастиловић.

Директор Извршног одбора Новосадског маратона Милан Долга рекао је да се за главну трку-маратон већ пријавило више од стотину учесника, а да би укупан број такмичара у свим тркама могао бити преко 600, као и то да је интересовање веома велико, јер је то уједно и државно првенство у маратону.

Сви учесници састанка су се сагласили да ће пружити максималне напоре да читава манифестација протекне у најбољем реду, безбедно и успешно за све такмичаре, али и Новосађане који ће пратити овај традиционални спортски догађај.

Д. А.

EUR/RSD 117.3093
Најновије вести