Свечана седница Скупштине града заказана за понедељак

НОВИ САД: На свечаној седници Скупштине Новог Сада, која је заказана за понедељак у 12 часова, на дневном реду наћи ће се само једна тачка - додела Фебруарске награде проф. др Владимиру Петровићу, изјавила је јуче  на конференцији за новинаре председница градске скупштине Јелена Маринковић Радомировић.
s
Фото: skupstina.novisad.rs

Одборнице и одборници тако би у великој сали Скупштине Војводине требало да одлуче о предлогу Комисије за доделу градских признања, која је за лауреата за 2020. годину предложила овог редовног професора Медицинског факултета и директора Института за јавно здравље Војводине.

За др Петровића, председница Маринковић Радомировић каже да је реч о великом стручњаку, аутору и коаутору више од 90 научних и стручних радова и публикација.

Радна биографија професора др Петровића је веома богата. Био је члан бројних радних група и комисија Министарства здравља Републике Србије, као и Покрајинског секретаријата за здравство, где је дао значајан допринос у борби против заразних болести у Новом Саду, Војводини и Србији уопште. Др Петровић учествовао је и водио епидемиолошку службу Војводине у највећим епидемијама у последњих 10 година, од пандемије свињског грипа до пандемије ковид- 19, навела је Маринковић Радомировић.

По њеним речима, управо у последњих годину дана проф. др Петровић изузетно је допринео у борби против корона вируса.

Сви знамо колико је та борба тешка и исцрпљујућа и колико је медицинско особље изложено свакодневним изазовима. Свима дугујемо неизмерну захвалност на томе, па тако и др Петровићу, закључила је председница Скупштине Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић.

С. Кр.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести