Светски дан хране у Карловцима: Појачани оброци у Народној кухињи

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Светски дан хране и Међународни дан борбе против глади, 16. и 17. октобар, Црвени крст Сремских Карловаца традиционално обележава тако што припрема појачане оброке за суграђане који се хране у Народној кухињи.
narodna kuhinja
Фото: Dnevnik.rs

Поред тога, приређује и заједнички ручак за кориснике услуга Дневног боравка  за младе са сметњама у развоју, представнике Центра за социјални рад, Удружења пенизионера, Дома здравља „Нови Сад”, локалне самоуправе, Савеза инвалида рада, потенцијалних донатора и других организација с којима сарађује.

У Дому Црвеног крста је послужен оброк какав се иначе припрема за кориснике Народне кухиње. Том приликом је председница карловачког Црвеног крста Зора Мијатовић подсетила на значај обележавања Дана борбе против глади и изнела податак да у Србији 20 одсто становништва живи испод апсолутне границе сиромаштва. Народна кухиња у Сремским Карловцима, која делује под окриљем Црвеног крста, спрема оброке за деведесетак најугроженијих грађана, што је половина капацитета за који је пројектована.

Црвени крст је младе из Дневног боравка даривао и пригодним поклонима.

З. Мл.

EUR/RSD 117.3379
Најновије вести