Теодора Милић отпутовала у Немачку

Мада Новосађанка, шеснаестогодшња Теодора Милић која болује од леукемије и хитно јој је потребно лечење у Немачкој, отпутовала је јуче у болницу која се налази близу Хамбурга,

а у којој би потом требало да почне да прима терапије, сазнајемо од њене разреде старешине Драгане Јаковљевић. Већ неклико месеци по целом граду Теодорини школски другови и наставници, као и други хумани суграђани, организују акције како би скупили потребан новац за њено лечење. Драгана Јаковљевић каже да је до сада скупљено мање од пола потребне цифре - око 50.000 евра, те је потребно прикупити још 90.000 евра.

- Колико ће терапије трајати зависи од резултата анализа које тамошњи лекари буду радили, а оквирно, то би требало да буде шездесетак дана - каже Драгана Јаковљевић. - У разговору са њеном мајком сазнала сам да се ради о терапији цитостатицима, којима ће се рабијати ћелије рака, као и убацивање коштане сржи.

Како каже разредна шеснаестогодишње Теодоре, којој покушава да помогне безмало цео град, родтељи те девојчице изузетно су захвални свакоме понаособ за досадашње прилоге.
- Теодора је јединица и са овом ситуацијом се носе како умеју, али су неизмерно захвални, јер сваки динар супили су грађани сами, без иједне веће донације, која би, опет, била изузетно значајна свима нама - каже Драгана Јаковљевић.

„Хумани понедељак” „Градског зеленила”, први ове сезоне на Штранду, био је посвећен Теодори. Посетиоци су тако, уместо куповине карата, на уласку на најпознатију градску плажу могли да приложе донацију за Теодорино лечење у кутије које су ту биле постављене. Њени школски другари, ђаци Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн” спремили су богат програм на централном платоу, као и на још неколико локација на Штранду.

Према речима разредне, Теодорини школски другари и наставници из Техничке школе, који су били најактивнији до сада у напорима да се прикупи новац потребан за њено лечење, не посустају и и даље организују сталне акције у школи.

- Трудимо се колико можемо и сви смо као једна велика породица. Поред тога, чујемо се са Теодором, а и поздравили смо се сви заједно пред пут - каже разредна Јаковљевић.

Како је напоменула, продајна изложба слика, од чега ће новац ићи за лечење наше младе суграђанке, траје још данас у објекту Техничке школе у Улици браће Рибникар. Након тога, прва од наредних акција у којима ће се прикупљати новчани прилози за Теодорино лечење је, каже Драгаана Јаковљевић, ревија дечјих фризура коју ће организовати фризерски салон “Две машнице”, а која ће се одржати у суботу, 18. јуна, на Штранду.

Новац за лечење Теодоре Милић сви који желе могу уплатити на динарски рачун 275-0016116606376-82, позив на број 1807999805005, као и на девизни рачун ИБАН РС 35275001611660638749, на име Теодора Милић, Сељачких буна 37, Нови Сад.

Д. Ристић

Рок журка хуманих бајкера

У просторијама Мото клуба “Отписани”у Сремској Каменици, у суботу, 18. јуна, у 20 часова је хуманитарна рок журка на којој ће се прикупљати новац за лечење Теодоре Милић. Сви Новосађани, без обзира да ли су љубитељи двоточкаша, бајкери или хумани људи који желе да помогну, позвани су да дођу на журку и допринесу да се прикупи новац за лечење Теодоре, оболеле од леукемије.

Сав приход од продаје пића биће уплаћен на Теодорин рачун, а у просторијама клуба ће бити постављена кутија у коју може да се убаци новац за Теодорино лечење.  Мото клуб “Отписани” налази се код старе окретнице аутобуса број 71 у Сремској Каменици.
Љ. П.
 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести