Трећег дана Егзита, само са Тврђаве екипе “Чистоће” однеле 14 тона отпада

Након треће вечери Егзит фестивала екипе ЈКП “Чистоћа” однеле су на Градску депонију 14 тона отпада само с Петроварадинске тврђаве, што је за 1.400 килограма више него другог дана, када је сакупљено 12,6 тона.
1
Фото: ЈКП Чистоћа

Подсећања ради, прве вечери прикупљено је нешто више од 11 тона, а из “Чистоће” наводе да је за уклањање отпада на Тврђави, Подграђу и Кеју ангажовано 100 радника, пет пословођа, три ауто-смећара, четири камионета, две ауто-чистилица и трактор.

Док траје фестивал широм Петроварадинске тврђаве ће на девет места бити распоређено 30 плавих контејнера за рециклажни отпад. Осим тога, у околини је на најпрометнијим локацијама, пре свега у Подграђу и на Кеју, поставељено још посуда за амбалажу, попут лименки, картона, ПЕТ амбалаже, пластике и другог,  који ће након разврставања и балирања на Градској депонији, бити прослеђен рециклерима даљу прераду.

Сакупљање амбалаже за рециклажу градска “Чистоћа” је организовала заједно с Егзит фондацијом, као и компанијом “Гогић пластика”, од које јавно комунално предузеће иначе купује контејнере и канте

Ј. В.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести