Трка планинских бицикала у недељу на Тврђави

Бициклистички клуб "Нови Сад" у недељу, 2. јуна, на Петроварадинској тврђави, организује Међународни Петроварадин Фортресс МТБ – трку планинских бицикала.
1
Фото: Промо

Такмичари ће се надметати у 12 категорија. Куп Србије, стога почиње у 14.00 часова, а старт главне Међународне UCI C1 трке планиран је за 16.00 сати.

“У Србији до сада никада није била организована трка планинског бициклизма на овај начин. Поред тога што је стаза атрактивна јер се вози старом Тврђавом и делом Подграђа, трка је занимљива јер је отварамо за јавност. Желимо да створимо атмосферу Вимблдона и приближимо планински бициклизам људима, те нас због тога горе очекује прави спектакл. Већ док се будете пењали на Тврђаву пролазите тик уз стазу и на корак од такмичара, што је несвакидашње за овакве трке код нас,” прича Немања Вајс, директор трке.

Посебна атракција јесте Трка гуралица - такмичење у вожњи малих бицикала без педала за децу до пет година. Најмлађе учеснике очекују вредне награде, попут гуралица, кацига и трубица за бицикле, али аниматори.

“Трка гуралица прошле године посебно је одушевила Новосађане и заиста је била јака конкуренција. Било је чак клиница који су се спремали и вежбали за трку, зато јој се радујемо и ове године,” додаје Вајс.

Петроварадинска тврђава ће до 19 часова бити затворена за саобраћај. До старта/циља, који се налазе на паркингу код Музеја града сви посетиоци мораће да дођу пешке, а успут ће моћи, да на само неколико метара од бициклиста, виде делове трке.

 

 

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести