У априлу „дино-парк” отвара врата

– Радови на подизању „дино-парка” требало би да почну средином ове седмице, а у првим данима априла парк би требало да буде отворен за посетиоце – изјавио је за “Дневник” директор ЈКП „Градско зеленило” Александар Богдановић,

додајући да улаз неће бити скупљи од 250 динара. – Очекујемо да нас време послужи и да, како је планирано, радове завршимо до 1. априла.  „Дино-парк” с 15 реплика покретних диносауруса у природној величини и пет статичних требало би да буде постављен у близини отворених базена на Спенсу на површини од 1,8 хектара.

Предузеће из Београда „Лагрота” добило је на тендеру посао да донесе и постави диносаурусе, а средином августа прошле године ЈКП „Пут” је урадило стазе да би посетиоци могли, шетајући се, да разгледају животиње.

Осим реплика диносауруса, „Зеленило”, као инвеститор пројекта осмислио је да на парцели буду и музеј диносауруса, мини зоо-врт, салетла, играонице, суверница... Промоцију „дино-парка” то комунално предузеће уприличило је у новембру прошле године у Дунавском парку.

„Дино-парк” треба да побољша туристичку понуду града, посебно када су у питању ђачке ескурзије, па су многи већ заитересовани да парк с диносаурусима ставе у туристичку понуду Новог Сада. Парк ће бити атракција и због чињенице да сличан не постоји у окружењу, осим у Поречу у Истри.

Подсећамо: отварање „дино-парка” било је најављивано више пута 2015. године, а првобитно је требало да буде смештен у делу парка код Железничке станице, али је због негодоваља житеља МЗ Омладински покрет да ће нарушити јавну зелену површину, одређена парцела код базена на Спенсу.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести