У домовима остало више од 1.500 студената

Због полагања испита на факултетима, у 10 студентских домова борави 1.566 студената, који ту остају до 15. јула.
д
Фото: Dnevnik.rs

Након завршетка испитног рока, преко лета ће у домовима боравити 202 студента. У Студентском центру Нови Сад истичу да су служби смештаја сви они доставили потврде са матичних факултета о пријављеним испитима.

- Сви студенти који у нашим домовима бораве током лета дужни су да се придржавају правила за сузбијање пандемије вируса ковид-19, које прописује Кризни штаб Републике Србије – рекао је директор новосадског Студентског центра Зоран Мартиновић. - До 15. јула велика менза ће радити пуним капацитетом, док, уз то, обезбеђујемо храну и за све пунктове Дома здравља „Нови Сад“, на којима се обавља вакцинација грађана против ковида-19 инфекције.

Осим студената, у 10 студентских домова смештено је и 958 посетилаца Егзит фестивала, који ће у Новом Саду боравити током његовог трајања. У свим домовима је само једна особа позитивна на ковид-19.

- Без обзира на смењење броја оболелих од вируса корона, биће настављена строга примена мера – истиче Мартиновић, додавши да ће са радом наставити и нови сервиси који су уведени. – То су Кол центар за подршку студентима током трајања пандемије, као и сервис „Књига на клик„ који реализујемо с Градском библиотеком те је студентима, док су у изолацији, омогућено да на имејл добију неопоходну литературу за учење.

И. Бакмаз

Паја
10.07.2021 • 09:50
Немојмо се заваравати, највише студената је остало због "EXIT-a"
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести