У кругу родитељства: О извиђачима у Градској библиотеци

НОВИ САД: Поводом годишњице Конвенције о правима детета, канцеларија Покрајинског заштитника грађана покренула је „Фестивал права детета”, у којем учествује и Градска библиотека у Новом Саду.
17-izvidjaci
Фото: Угљеша Старчевић

У понедељак, 4. новембра, у 18.30 часова, на Дечјем одељењу (Дунавска 1), одржаће се сусрет „У кругу родитељства”. Уз кафу и чај делићемо родитељска искуства о таквом породичном уређењу због којег нека деца имају самопоуздања, немају проблема у школи, одолевају притисцима вршњака и изазовима у одрастању, имају различита интересовања која су „неинтересантна” већини, истрајавају у својим циљевима… али су невидљива модерном друштву.

На првом сусрету, најављују организатори овог дружења, окупиће се родитељи чија деца бирају да истражују природу.

Специјална гошћа биће старешина Одреда извиђача „Мирослав Мика Антић” из Новог Сада Тања Јанковић, дипл. инж. телекомуникација и мама троје деце, од које ће родитељи сазнати: како изгледа породични живот који охрабрује истраживачки дух код деце; које родитељске поруке развијају активну еколошку свест; зашто је детету највећа казна забрана одласка на скаут састанак; да ли је и зашто блам бити извиђач, као и шта све дете добија и развија чланством у извиђачима?

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести