У САВЕТОВАЛИШТУ ДОМА ЗДРАВЉА „НОВИ САД” Све о ДИЈАБЕТЕСНОМ СТОПАЛУ на мартовским предавањима

Дијабетесно стопало тема је мартовских предавања у Саветовалишту за дијабетес Дома здравља „Нови Сад”.
а
Фото: Dnevnik.rs

Предавања ће се реализовати у амбуланти „Јован Јовановић Змај”, где је телефон за информације 4879-437, као и у амбуланти на Лиману, где информације могу да се добију на број телефона 4879-833.

– У Саветовалишту пацијенти добијају упутства о правилној исхрани, физичкој активности и стилу живота уопште, дневном праћењу гликемије, као и самодавању инсулина – кажу у Дому здравља.

Предавање на тему „Дијабетесно стопало – шта и како настаје” је на другом спрату амбуланте „Јован Јовановић Змај” 6. марта од 17 часова у соби 207, а два дана касније, 8. марта, у 17 часова на трећем спрату амбуланте на Лиману, у соби 301.

Предавање „Превенција дијабетесног стопала” је 13. марта у 17 часова у амбуланти „Јован Јовановић Змај”, а два дана касније, 15. марта, у 17 часова у амбуланти „Лиман”.

Предавање „Самопреглед и правилно одржавање хигијене стопала” је 20. марта у 17 часова у згради „Јован Јовановић Змај”, а 22. марта у 17 часова у амбуланти „Лиман”.

У саветовалишту пацијенти добијају упутства о правилној исхрани, физичкој активности и стилу живота уопште, дневном праћењу гликемије, као и самодавању инсулина

Последње мартовско предавање „Вежбе у превенцији дијабетесног стопала”одржаће се 27. марта у 17 часова у амбуланти „Јован Јовановић Змај”, а 29. марта у 17 часова у амбуланти „Лиман”.

– Сва предавања су отвореног типа, није потребно заказивање, нити упут лекара. Позивамо да се предавањима придруже и чланови породица људи који се боре против дијабетеса – напомињу у Дому здравља.

Љ. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести