У септембру радионице за младе на Новом културном насељу

Уметничке радионице „Везвезвез под маскама”, намењене младима, биће реализоване сваке суботе у септембру.
KN Vezvezvez
Фото: Printscreen

У оквиру њих ће полазници, коришћењем рециклираног материјала, научити технику веза и његову употребу у савременој уметности. Четири суботње радионице биће одржане на отвореном простору, у складу с прописаним мерама опреза. Број учесника је ограничен, а будући полазници могу се пријавити за учешће и више информација добити путем „Фејсбук” странице „Ново културно насеље”. Радионице ће водити победница конкурса „Усељење“ Милица Дукић.

Конкурс „Усељење”, у организацији Удружења грађана „Ново културно насеље”, расписан је почетком марта и био је намењен уметницима из Новог Сада, који ће, у сарадњи са заједницом Новог насеља, створити уметничко дело месеца. Водећа идеја „Усељења” била је да подстакне уметнике да у процес свог рада укључе заједницу, охрабри чланове заједнице да учествују у активностима које се догађају у њиховом окружењу, као и да промовише уметност насталу у заједници и са заједницом. Такође, концепт поставља питања о еколошким проблемима, односно у којој мери је идеја у складу с контекстом заједнице у којој уметник ствара. На конкурсу су победиле идеје „ВЕЗВЕЗВЕЗ под маскама” Милице Дукић и „Домаћи” Владимира Илића.

Подсетићемо на то да је на Форуму европских стручњака из области културе и уметности, крајем 2018. године, у склопу пројекта Креативне европе „Меџик карпетс”, у конкуренцији 13 земаља, управо новосадско Ново насеље изгласано за најактивнију заједницу, а „Ново културно насеље” даровано титулом „European Community Award: Co-create and comprehend”.

Б. П.

EUR/RSD 117.2962
Најновије вести