У суботу први „Ноћни изазов на Фрушкој гори”

Први „Ноћни изазов на Фрушкој гори”, у организацији Планинарско-смучарског друштва „Железничар”, одржаће се предстојећег викенда с почетком у суботу у 20 часова и завшетком у недељу у 2 сата.
nocni izazov
Фото: Dnevnik.rs

Старт је на Поповици, а све пунолетне и физички спремне планинаре, тркаче, планинске бициклисте и љубитеље природе чекају три стазе: Фан траил од 4.100 метара, Хоби траил од 10.144 и Спорт траил дужине 18.863 метра. Од свих стаза, једино је последња такмичарског карактера и намењена и бициклистима.

Све три стазе су максимално обезбеђене и јасно обележене рефлектујућим тракама, а на свим важнијим раскрсницама ће стајати волонтери који ће учеснике усмеравати. На контролним тачкама ће бити постављене окрепне станице с водом и перфораторима за оверу контролних књижица. Стазе су лимитиране на пет сати, тако да и најспорији учесници могу без проблема завршити своју стазу.


Неопходна опрема

Сви учесници морају да имају чеону или батеријску лампу, резервне батерије, технички исправне бицикле, заштитну кацигу, одговарајућу гардеробу за шуму у складу с временским условима, воду... Организатори препоручују да понесу и штапове за шетање и основну опрему и алат за отклањање кварова на бициклу.


„Идеја је била да и они учесници Фрушкогорског маратона који нису ултрамаратонци и немају прилику да шетају Фрушком гором и по мраку, сада и то искусе“, каже председник ПСД-а „Железничар” Недељко Родић.

„Безбедност нам је на првом месту и важно је нагласити да ће у 2 сата након поноћи на Поповици бити аутобус који ће учеснике вратити до града.“

Након три сата од старта, на стазе крећу и такозвани чистачи, који имају задатак да последњи прођу стазу. Пријављивање на „Ноћни изазов” је преко линка https://goo.gl/VTZcFo и трајаће до 19 часова 16. септембра, а цена се разликује у односу на дужину стазе – 1.300, 1.900 и 2.050 динара. Пред сам полазак, учесници морају да потпишу Изјаву да су упознати с правилима „Ноћног изазова” и да учествују на сопствену одговорност. Сваки такмичар добиће стартни пакет који треба да преузме у петак од 10 до 20 сати у просторијама „Железничара” (Трг галерија 4), или на дан трке од 17 до 19 часова. Сваки стартни пакет садржи мајицу, стартну књижицу, правила, финишерску медаљу, окрепу на старту и циљу, ваучер за пиће, док учесници Спорт траила добијају и додатни ваучер за храну, стартни број и налепницу за бицикл. Три првопласирана такмичара Спорт траила добиће пехаре и дипломе. Додатне информације могу се добити на мејл psdzeleznicar.ns@gmail.com.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести