У суботу стартује кружна аутобуска линија 51А/Б

Градско саобраћајно предузеће у суботу, 1. септембра ће са почетком примене зимског реда вожње увести нову кружну линију 51А/Б Железничка станица-Ветерник-Сајлово-Железничка станица.
autobusi Filip Bakic.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Ова линија се уводи како би се спојили Сајлово и Ветерник и истовремено обезбедили становницима ових делова града додатни поласци ка Новом Саду. Линија је резултат анализа које је ГСП раније урадио, а након захтева грађана Ветерника да им се омогуће додатни поласци и боље повезивање са другим локацијама у граду, као што су Градско гробље, Детелинара, Железничка станица и тако даље.

Фото: ЈГСП "Нови Сад"

Из ГСП су најавили и да ће цена појединачне карте на линији 51 А/Б износити 110 динара за сва путовања која прелазе границу градске и прве зоне, док је за путовања унутар зоне (без преласка границе зоне) 65 динара. У случају кружне вожње која више пута прелази границу зоне, а да се притом не започиње нови круг (Железничка станица), цена карте износи 110 динара.

Аутобуси у Смеру 51А од Железничке станице ка Ветернику ће се кретати трасом: Железничка станица - Булевар ослобођења - Футошка – Футошки пут – Новосадски пут – Краља Петра И – Светозара Милетића - Војводе Путника - Војводе Бојовића - Школска - Браће Токин – Омладинска – Новосадски пут – Краља Петра И – Доње Сајлово – Руменачки пут – Руменачка – Булевар Јаше Томића – Железничка станица.

Фото: ЈГСП "Нови Сад"

Аутобуси у Смеру 51Б од Железничке станице ка Сајлову ће се кретати трасом: Железничка станица – Булевар Јаше Томића – Руменачка – Руменачки пут – Доње Сајлово - Краља Петра И - Светозара Милетића – Војводе Путника – Војводе Бојовића - Школска – Браће Токин – Омладинска – Новосадски пут - Футошки пут – Футошка улица – Булевар ослобођења - Железничка станица.

Фото: ЈГСП "Нови Сад"

Од 1. септембра у Ветернику ће доћи до трајне промене трасе кретања линије број 52 Нови Сад-Ветерник. Уместо Улицом Михајла Пупина, аутобуси на линији 52 саобраћаће Школском, затим Улицом браће Токин и Омладинском улицом, одакле ће настављати редовном трасом. На измењеном делу трасе постављена су два аутобуска стајалишта у Улици браће Токин и Омладинској улици.

Ванрдене контроле у аутобусима

ЈГСП „Нови Сад“ обавештава кориснике услуге превоза да ће у наредном периоду бити појачана контрола карата. Осим редовне, биће уведена и ванредна контрола у возилима. На овај начин жели се још једном подсетити путнике на обавезу плаћања превоза, будући да наплативост директно утиче на могућност организације квалитетног превоза. Уједно подсећамо да се санкционише као прекршај уколико се путник вози без важеће возне карте и ако одбије да исту покаже. Судија за прекршаје новчаном казном у износу од 6.000 динара казниће физичко лице ако се вози без важеће возне карте.

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести