У Тозиновац ускоро улазе багери

Рушење дела насеља у близини Сателитске пијаце познатог као Тозновац требало би да почне ускоро, сазнајемо у ЗИГ-у, пошто је ово предузеће

у поступку јавне набавке закључило уговор почетком јуна с београдским предузећем „Норис инжењеринг“ да куће које су одавно исељене у поступку експропријације, сруши.

- У току је исходовање дозволе за рушење и када се добије решење о томе створиће се услови за почетак рашчишћавања терена ради изградње саобраћајнице на траси продужетка Улице Бате Бркића која ће повезати Ново насеље с Футошким путем.  „Норис инжењеринг“ има десет дана за овај посао од тренутка када буде уведен у посао - предочили су у овом јавном предузећу.

Објекти предвиђени за рушење налазе се у улицама Милоја Чиплића, Ђорђа Крстића, Исидоре Секулић, Стевана Петровића Брила и Живка Радовановића.

Међутим у делу Тозиновца остаће још кућа у којима се станује, јер није цео потез око Сателитске пијаце намењен за изградњу сабраћајнице. Зато ће најава рушења обрадовати преостале житеље на том потезу због неуређеног терена где се скупљају пси луталице,одлаже смеће и не коси трава.

ЗИГ је откупио само парцеле којима ће ићи пут, а власници преосталих кућа треба да се с инвеститорима договоре око њиховог рушења, јер је на тој локацији предвиђена изградња стамбених зграда. Подсећамо да ће саобраћајница како је ЗИГ раније најавио, имати две коловозне са по две саобраћајне траке ширине три метра, разделно острво  ширине два метра и паркинге за косо паркирање. Предвиђене су и обостране бициклистичке стазе широке два метра ,пешачке стазе ширине три метра и аутобуско стајалиште. Раскрснице Футошки пут и Улица Бате Бркића и Футошки пут и Улица Анђе Ранковић биће четворокраке. Изградиће се и приступне саобраћајнице, јавно осветљење и хортикултурно уређење локалитета.

Нова саобраћајница је један од најзначајнијих градских пројеката која треба да растерети оптерећену раскрсницу  Булевара Јована Дучића  и Булевара Слободана Јовановића.

З. Делић

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести