У уторак трибина у Еђшегу: О потребама инвалида

О положају особа с инвалидитетом говориће се на трибини „Како водити рачуна о потребама особа с инвалидитетом” у уторак, 11. јуна, у сали Културне станице „Еђшег”, Антона Чехова 4.
Edjseg/R. Hadzic
Фото: Р. Хаџић

Осим поменуте теме, говориће се и о проблемима економско-социјалног положаја особа с инвалидитетом, затим њиховом положају кроз прописе, тј. олакшице при запошљавању, о заштити на раду особа с инвалидитетом, као и о често присутној дискриминацији.

Те активности спроводе се у склопу пројекта „Наша прича” у основним и средњим школама, као и на фа­култетима. Циљ је постизање то­ле­ранције различитости и примена ново­стеченог знања, као и активно учешће целокупног друштва у инклузији. Из Удружења „Новосађанке” поручују да су задовољни досадашњим коментарима након трибина одржаних у шест школа и на два факултета. На трибинама су млади говорили о својим искуствима у сусретима с особама с инвалидитетом и исказивали своја мишљења о околини (не)прилагођеној особама с инвалидитетом.

До краја године, у плану је обилазак још десет школа и четири факултета, а осим трибина, биће одржана и два семинара са сличним темама. Пројекат „Наша прича” спроводи Удружење „Новосађанке” уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

К. И. И.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести