Угљени хидрат – добар, лош, никада зао

Трибина „Угљени хидрат – добар, лош, никада зао” биће одржана у четвртак, 12. марта, од 18 часова, у Амфитеатру Технолошког факултета, Булевар цара Лазара 1.
e
Фото: pixabay.com

Стручњаци ће на трибини говорити о прехрамбеним влакнима, о томе зашто оне спадају у ту групу материја, да ли су оне сварљиве, да ли су корисне за људски организам, и на који начин, те да ли их лекари препоручују у свакодневној исхрани. Посетиоци ће сазнати како се деле прехрамбена влакна, у којим намирнацама се могу наћи, која им је улога у процесу варења и за шта су све корисна.

На трибини ће учествовати проф. др Љубица Докић – модератор, проф. др Зита Шереш, проф. др Драгана Шороња Симовић и проф. др Александар Фиштеш.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести