УМЕСТО СМЕЋА КОРИСНЕ И ДЕКОРАТИВНЕ СТВАРИ Обележен Светски дан рециклаже у ТШ „Павле Савић”

Ученици Техничке школе „Павле Савић” обележили су први пут Светски дан рециклаже, па су данас током великог одмора представили производе које су са својим наставницима направили од разног рециклажног материјала, као што су папир, картон, пластика, али и текстил.
а
Фото: А. Чегар

У холу школе били су постављени штандови који приказују процес рециклаже, од теоријског знања и прикупљања одговарајућег материјала, па до креативног приступа уз развијање мануелних вештина. Својеврсну изложбу приремили су ђаци првог и другог разреда, док су се за теоријску презентацију побринули матуранти са смера Техничар за заштиту животне средине.

– Желимо рециклажу да посматрамо из неког другог угла и да смеће не остане само смеће, већ да направимо нешто корисно – рекла је наставница стручних предмета Милица Весковић. – У оквиру пројекта „Обогаћени једносменски рад” организујемо са децом разне радионице на којим покушавамо да са ђацима урадимо нешто креативно, а што бисмо могли да прикажемо у нашој школи. Многи ђаци, који су креирали све производе, остајали су у школи и након наставе, што ми је посебно драго.

За наш лист Весковићева истиче да су старији средњошколци еколошки освешћени, јер у том периоду образовања имају више стручних предмета који указују на разне проблеме данашњице, али да се наставници труде да подједнако разговарају о тим темама са свим ученицима.

Фото: А. Чегар

Након одржане манифестације поводом Светског дана рециклаже, сви креирани предмети красиће учионице школе, односно будући кабинет за предмете у оквиру образовног профила Техничар за заштиту животне средине.

Током ове школске године ученици ТШ „Павле Савић” обележили су више значајних датума, па су тако, у оквиру пројекта „Обогаћени једносменски рад” обележили Дан мола 23. октобра и Дан свесности о рационалној употреби антибиотика 18. новембра, док су током овог месеца приредили едукативан програм на Дан броја Пи (π).

А. Чегар

Фото: А. Чегар

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести