Урбане легенде из новосадског такси превоза

На анегдотама из пословног живота таксистима би многи позавидели. Неке од њих су истините приче, а неке можда урбане легенде, од којих се често препричава она о странци која је ради опкладе платила возачу да за тадашњих вредних 50 марака провоза само – патике.
e
Фото: pixabay.com

По речима новосадског таксисте Николе Г, овогодишњу победу понеће највероватније случај изгубљене доње вилице, која је под неразјашњеним околностима нестала једној времешној госпођи. Објава је развеселила све који су је прочитали, од колега возача до диспечера. Тако бизарних ситуација када је у питању тема „Изгубљено-нађено”, нажалост, има мало, тврди он, додајући да муштерије „посеју” углавном кључеве, мобилне телефоне, документа, кишобране и евентуално обућу или комад одеће. По обичају, све те ствари остављају се у удружењу ако се муштерија не јави у току радног времена и често остају да чаме до даљег. Тако је дуго, дебела као шпил везан гумицом за тегле, стајала гомила личних карата, које, зачудо, никада нико од власника није потражио, макар телефоном.

На приче о необичним ситуацијама, овај пут у вези с плаћањем услуге, надовезао се таксиста Никола Б, сетивши се припитог, помало арогантног, али у суштини мирољубивог путника, ватреног навијача. Пошто није имао да плати вожњу, те је понудио личну карту као гаранцију да ће се одужити, што је таксиста одбио, извадио је бомбу кашикару у карираној кухињској крпи, сав усхићен што је нашао решење, с објашњењем да се врло лако може продати за 2.000-2.500 динара.

С. М-ћ

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести