Ускоро уређење простора око „Променаде”

Део града око тржног центра „Променада”, чију изградњу компанија „Nepi-Rockcastle” полако приводи крају, ускоро би требало да добије нови изглед, будући да је Управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала јавну набавку за партерно уређење с инфраструктуром простора на углу Булевара ослобођења и Булевара цара Лазара.
Prikaz budućeg platoa ispred tržnog centra „Promenada” Foto: Promo
Фото: Приказ будућег платоа испред тржног центра „Променада” Фото: Промо

Извођач радова који да најјефтинију понуду на тендеру који је отворен до 23. јула до 11.30 часова, имаће задатак да изгради приступне саобраћајнице, цеви за воду и канализацију, спољну и путну главну и декоративну расвету око тржног центра.

Осим тога, обављаће специјализоване грађевинске радове и постављати електричну инсталацију.

Град улаже око 570 милиона динара за зелене површине, мобилијар, јавну расвету и поплочавање

У конкурсној документацији се наводи да су пројектом спољног уређења тог простора предвиђене површине разних намена – за дружење, разоноду и одмор. Због тога ће на платоу бити изграђени спортски терени, игралишта за децу и спољне баште кафеа. У складу с пројектом објекта, партерно уређење за које је расписана јавна набавка је функционално и обликовано повезивање тржног центра и градског простора и садржаја у његовој околини.

Пројектом је, такође, предвиђено постављање прилаза тржном центру моторним возилима, траса за кретање противпожарних возила и противпожарних платоа. Ту би требало да се поставе и пешачке и бициклистичке стазе, платои и прилази прилагођени особама с инвалидитетом, простори за седење и одмор, зеленило, фонтане, односно водена огледала, простори за скулптуре и скулптурална обележја.

Фото: Приказ будућег платоа испред тржног центра „Променада” Фото: Промо

Градоначелник Милош Вучевић је пред заседање градског парламента у Скупштини града крајем прошлог месеца подсетио на то да ускоро креће и пројектовање кружне раскрснице на углу Фрушкогорске улице и Булевара цара Лазара.

„Додајемо новац за другу фазу уређења Булевара цара Лазара, Булевара ослобођења и источне трибине стадиона „Карађорђе” око будућег тржног центра „Променада”, ту ће град издвојити 570 милиона динара за зелене површине, мобилијар, јавну расвету, поплочавање и уверен сам у то да ће то бити један од најлепших делова Новог Сада“, рекао је Вучевић.

Фото: Приказ простора између тржног центра „Променада” и Спенса Фото: Промо

На постављању временске капсуле на градилишту тржног центра речено је да је у првој фази изградње уложено око 110 милиона евра, од чега је компанија „Nepi-Rockcastle” Граду за земљиште и комунално опремање платила 40 милиона.

Очекује се да се партерно уређење, заједно с изградњом тржног центра, буде завршено крајем године, када је планирано отварање „Променаде”.

        В. Бијелић

 

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести